Wil je aan de slag met jouw eigen dashboards: ZOHO is de oplossing!

by Joost maart 20, 2020

In eerdere artikelen namen we je al mee in de grote hoeveelheid data die binnen jouw organisatie voorradig is en het belang van een eigen bedrijfsdashboard voor een dagelijks inzicht in de status van je processen/activiteiten. En om ook met een oplossing te komen voor iedereen die een start wil maken met een goed dashboard, willen we jullie voorstellen aan Zoho: een slim, snel en schaalbaar platform dat gebruikt wordt door meer dan 150.000 bedrijven in meer dan 180 landen.

“Met de dashboards van Zoho visualiseer en analyseer je eenvoudig jouw waardevolle gegevens, zodat je snel en slim kan bijsturen op je strategie” 

Zoho maakt gebruik van twee soorten dashboards. Eén dashboard dat wordt gemaakt met behulp van rapportages en een dashboard op basis van KPI’s (Key Performance Indicators). Samen vormt dit een overzichtelijk en zeer compleet dashboard. Een dashboard dat ook nog eens heel gebruiksvriendelijk is, want ze zijn click & ready. Daarom kan iedereen die gebruik maakt van Zoho applicaties in een handomdraai interessante informatie naar boven halen.

Duidelijke visualisatie van data

Een dashboard bestaat altijd uit widgets. Op die manier kun je met verschillende grafieken en visuals data begrijpelijk of overzichtelijk weergeven. Binnen het CRM is het mogelijk om te werken met verschillende widgets zoals doel meters, KPI’s (ook als vergelijking met eerdere periodes), overzichten, lijstjes en anomaly detection. Deze widgets worden gevuld met real-time data, direct vanuit de applicaties. Het is ook mogelijk om lijstjes en grafieken te creëren van opgeslagen rapporten, die je ook als maandelijkse rapporten wilt gebruiken. 

Applicaties binnen Zoho

Zoals gezegd is Zoho CRM standaard al ingericht met basis applicaties. Daarnaast heeft Zoho grote applicaties zoals Books (Boekhouding), Projects (Projectmanagement), Desk (Customer Support) en People (HRM) die eenvoudig geïntegreerd kunnen worden in de systemen en gelijk worden getoond in het menu overzicht.

Compatibiliteit, schaalbaarheid en groei

Wil je uiteindelijk naar een meer geavanceerde invulling van je dashboard, dan biedt Zoho Analytics, de BI-tool (Business Intelligence) van Zoho de oplossing. Hier kunnen alle Zoho applicaties en externe databases, applicaties of algemene data worden samengevoegd voor meer gedetailleerde dashboards

Snel een goede start?

Het voordeel aan Zoho is dat je er morgen mee kunt beginnen. Binnen 24 uur kunnen wij je up-and-running krijgen in jouw eigen Zoho omgeving. Hoe? Z-kracht helpt bij het op korte termijn inzicht verkrijgen in jouw bedrijfsprocessen, waardoor we snel en efficiënt jouw dashboards zodanig weten in te richten. Met als gevolg dat jij binnen no-time de belangrijkste prestatie-indicators (KPI’s) kan volgen en delen met je werknemers voor eenvoudigere data-analyse en samenwerking. We adviseren/denken met je mee in de benodigde extra applicaties en migreren/implementeren je huidige systemen in jouw nieuwe Zoho dashboard.

Nieuwsgierig naar jouw specifieke mogelijkheden met een Zoho dashboard? Neem vooral contact op met een van onze adviseurs

Tags: ,

Related Articles