Het is nu moeilijker dan ooit om zonder te veel administratie te voldoen aan wetgeving omtrent medewerkers. Om dat op te lossen hebben wij een passende oplossing voor jouw organisatie. Wij richten jouw HR applicaties in door medewerkers centraal te stellen. Door slim gebruik te maken van deze informatie zorgen we tegelijkertijd dat je automatisch gaat voldoen aan alle toepasselijke wetgeving.

Wetgeving gaat voornamelijk om het opbouwen van dossiers. Je moet kunnen aantonen dat je aan de wet hebt voldaan. Hiermee wil je jouw medewerkers niet belasten. Zelfs HR collega’s moet je hier niet mee belasten. Zij moeten zorgen dat jouw medewerkers het beste uit zichzelf halen. Dat is dan ook waar ze goed in zijn. Gelukkig is het opbouwen van dossiers een taak die je kunt automatiseren. Dossiers zijn niet meer dan een verzameling gegevens en die kun je gemakkelijk bij elkaar halen uit bijvoorbeeld urenregistratie, sollicitaties en functioneringsgesprekken.

Jouw HR processen starten met vacatures en solicitaties. Deze wil je zo soepel mogelijk laten verlopen. Je wilt duidelijk maken welke soort medewerker je nodig hebt om verder te komen. Reacties bundelen en dan de solicitatie gesprekken inplannen. Wij helpen je met het inrichten van een systeem dat vacatures kan promoten, reacties kan koppelen en sorteren op relevantie. Jij moet dan alleen nog de medewerker te kiezen die de vacature kan invullen.

Als een nieuwe medewerker bij jou komt werken dan zal er een contract moeten zijn. Deze moet ondertekent worden en opgeslagen om later op terug te kunnen komen. Het is zelfs mogelijk dat je meerdere contracten hebt voor bijvoorbeeld een lease auto. Het opstellen, ondertekenen en goed opslaan is altijd een gedoe. Niet als je dit goed inregelt met online ondertekenen en direct op te slaan in het werknemers dossier heb jij alles goed geregeld.

Het voeren van functioneringsgesprekken is tijdrovend. Prestaties meten en bespreken blijft noodzakelijk voor een goede band met je medewerkers, maar ook om jouw medewerkers goed te begeleiden. Dit kan op veel verschillende manieren. Hoewel het soms lijkt dat het belangrijkste is de verslaglegging is dat niet. Het gesprek zelf is het belangrijkste. Door hier goed over na te denken kun je zorgen dat informatie al klaar staat als input. De output gaan we zoveel mogelijk automatiseren. Verslaglegging is dan alleen nog een bijzaak. Dan kun jij je bezig houden met het belangrijkste namelijk de werknemer.

Verlof aanvragen vragen veel administratie. Overal briefjes, e-mailtjes of snelle opmerkingen aan je bureau. Dat maken wij makkelijker. Een medewerker krijgt toegang tot zijn eigen vakantiedagen. Zo is altijd het saldo van alle verlof inzichtelijk. Dus die vragen hoef je al niet meer te beantwoorden. Maar ook de verlofaanvragen gaan automatisch. Met uitgebreide of simpele goedkeuringsprocessen kun je ook de goedkeuring in verregaande mate automaseren zodat je de administratie tot een minimum beperkt.

Wetgeving is belangrijk onderdeel van jouw HRM. ER zijn veel plichten waar je als werkgever aan moet voldoen. Wij hebben een oplossing bedacht zodat je vanzelf weet of je aan alle plichten voldoet. Met handige triggers, dashboards en alerts zorgen wij ervoor dat jij precies op het juiste moment weet wat je te doen staat. Met een volledig geïntegreerd systeem halen we alle gegevens op en bouwen het voor jou belangrijke dossier. Door slimme WAB en CAO instellingen kunnen we ook specifiek voor jouw bedrijf aan de slag.

Ontwikkelen van medewerkers is een uitdaging. De dagelijkse werkelijkheid staat vaak in de weg. Een goed plan voor een werknemer is daarvoor belangrijk. Iedereen is daar ook uniek in. Met een goed talent management systeem kun jij ervoor zorgen dat ondanks de dagelijkse werkelijkheid je precies weet wat je van een medewerker kunt verwachten en hoe hij zich binnen jouw organisatie ontwikkeld.

Stap voor stap naar jouw eigen HRM systeem

Wij helpen je stap voor stap om jouw systeem in te richten. Altijd door de medewerker centraal te stellen. Maar de administratieve lasten zo min mogelijk. Om dit stapsgewijs te kunnen doen richten we ons op de belangrijkste focus gebieden.

  1. We brengen jouw HR processen in kaart. Welke applicaties zijn onmisbaar in jouw organisatie? Welke gegevens zijn nu beschikbaar en welke gegevens willen we graag beschikbaar krijgen?
  2. De basis gaan we daarna neerzetten in de vorm van een goed ingericht HR systeem zodat we alle gegevens kunnen verzamelen
  3. Vanuit daar gaan we de rest van de applicaties koppelen zodat de gegevens richting het HR systeem van stromen
  4. Als laatste gaan we kijken of er nog informatie beschikbaar is in andere applicaties die niets te maken hebben met het HR systeem maar waardevolle input kunnen bieden.
  5. Als laaste gaan we rapporten en dashboards instellen zodat alle verzamelde gegevens ook gaan leiden tot betere inzichten, dan kan niets je meer ontgaan.

Wil jij er dus voor gaan zorgen dat je HR effectiever gaat werken en de administratie tot een minimum wordt beperkt. Wij helpen je graag met het slim, snel en schaalbaar maken van jouw Human Resource Management

Ben jij klaar om echt effectief jouw HR in te gaan zetten.

Boek dan nu een plaats in de “van dossiers naar medewerkers” Workshop.